ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Танцово шествие и улични музиканти по Главната на Пловдив

Започва танцовото шествие в Пловдив от петото издание на уличния фестивал 6Fest. Седем местни пловдивски танцови школи ще се включат в шествието и ще представят свои танци пред публиката – “Dance Home”, “DS Mariposa”, “Елика”, “Emotion Dance”, “Зумба с Пепи”, “Lindy Hop”, “The Center”. Входът е свободен.

Шествието ще започне от площад “Централен”, ще премине по главната пешеходна улица “Княз Александър І” и ще стигне до Джумая джамия. За да видите танците на седемте групи, може да си изберете една от четирите им локации за танци – Централна поща, на фонтана пред Община Пловдив (“Копчетата”), стълбите при паметника на Мильо и Джумая джамия пред Туристическия център.

Начело на шествието ще видим трима артисти на кокили от Театър на огъня и сенките Fireter. Танцовото шествие ще има и свой водещ – това е актьорът Живко Джуранов, познат на пловдивската публика от играта си в Държавен куклен театър Пловдив и Държавна опера Пловдив.

Във втората част от уличния фестивал 6Fest – от 20:00 до 22:00 ч. също на 25 юли, ще видим улични музиканти в творческия квартал Капана. Непосредствено след края на шествието, на площадното пространство при ул. “Железарска” зад Джумая джамия ще свирят четирима артиста от Combino Project с ръководител Dario Bulgario. На сцена “Ядрото” ще свири 12-годишният китарист Мерт Асенов, който вече има успешни участия и в международни фестивали. Импро-музикалната група “СътвоРиМи” на Мартин Петрушев и Константин Кучев няма да има определена локация. Двамата музиканти ще се движат в района на ул. „Златарска“, ул. „Христо Дюкмеджиев“, ул. “Загреб”, за да се срещнат с различни хора и да импровизират музика по техните идеи, а след 21:30 ч. ще имат финално изпълнение на сцена “Ядрото”.

6Fest призовава всички посетители да следват актуалните към момента на провеждането му противоепидемични мерки – да спазват физическа дистанция от 1,5 м помежду си, както и препоръчително да носят защитни маски за лице.

Петото издание на уличния фестивал 6Fest се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2020 г.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина